Rabu, 09 November 2022

Liverpool overleeft shootout in League Cup, Manchester City speelt tegen Chelsea

Soccer Football - Carabao Cup Third Round - Manchester City v Chelsea - Etihad Stadium, Manchester, Britain - November 9, 2022 Manchester City's Stefan Ortega saves from Chelsea's Christian Pulisic Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Houders Liverpool overleefde een strafschoppenserie om woensdag het derde niveau van Derby County te verslaan en de vierde ronde van de League Cup te bereiken, terwijl Manchester City een zwaargewicht gelijkspel won met Chelsea 2-0 en Tottenham Hotspur en Arsenal allebei werden uitgeschakeld.

Liverpool, dat vorig seizoen de competitie won door Chelsea te verslaan met penalty's, werd thuis tegen Derby op een doelpuntloos gelijkspel gehouden en opnieuw was de Ierse doelman Caoimhin Kelleher hun held, die drie penalty's redde toen zijn ploeg met 3-2 opliep in de shootout.

Doelpunten in de tweede helft van Riyad Mahrez en Julian Alvarez zorgden voor de overwinning voor City nadat Pep Guardiola zeven wijzigingen in de opstelling aanbracht die zaterdag een 2-1 overwinning op Fulham in de Premier League opleverden.

Jack Grealish, de duurste aanwinst van de Premier League, was de opvallende speler van City en creëerde een aantal kansen, maar het was Mahrez die de impasse in de 53e minuut uit een vrije trap doorbrak.

Alvarez verdubbelde de voorsprong van City vijf minuten later, stuurde een spectaculaire crossfieldbal richting Mahrez en tikte de losse bal van dichtbij binnen nadat Chelsea-keeper Edouard Mendy de lage aanval van de Algerijn had gepareerd.

Premier League-leiders Arsenal werd thuis met 3-1 verslagen door Brighton & Hove Albion, waarbij ze de leiding namen via spits Eddie Nketiah, maar later in de eerste helft een penalty incasseerden die werd gescoord door hun voormalige spits Danny Welbeck. Kaoru Mitoma en Tariq Lamptey zorgden in de tweede helft voor de overwinning voor de bezoekers.

Nottingham Forest versloeg Tottenham met 2-0 toen de Braziliaanse vleugelverdediger Renan Lodi en de voormalige Engelse middenvelder Jesse Lingard elk hun eerste doelpunten voor de club scoorden sinds hun aankomst in de zomer.

Championship (tweede niveau) Blackburn Rovers versloeg Premier League West Ham United door een marathon penalty shootout met 10-9 te winnen nadat de Chileense spits Ben Brereton in de 88e minuut in het London Stadium een ​​2-2 gelijkspel had behaald met een gelijkmaker.

Newcastle United won ook na strafschoppen en won een shootout met 3-2 na een 0-0 gelijkspel thuis tegen collega-topclub Crystal Palace. Southampton won ondertussen met 6-5 in een shootout na een 1-1 gelijkspel thuis tegen League One Sheffield Wednesday.

Wolverhampton Wanderers versloeg Leeds United met 1-0 dankzij een doelpunt van Boubacar Traore in de 85e minuut.