Selasa, 08 November 2022

Haaland not fully recovered from injury, says Guardiola

Soccer Football - Premier League - Manchester City v Fulham - Etihad Stadium, Manchester, Britain - November 5, 2022 Manchester City's Erling Braut Haaland reacts Action Images via Reuters/Lee Smith/File Photo

Manchester City-manager Pep Guardiola zei dat Erling Haaland nog niet volledig hersteld is van een voetblessure en dat de spits zijn laatste twee wedstrijden kan uitzitten voordat het seizoen breekt voor het WK.

Haaland miste twee wedstrijden vanwege de blessure voordat hij zaterdag van de bank kwam tegen Fulham in de Premier League, waardoor een blessuretijdstraf werd omgezet in de overwinning.

"Hij is nog steeds niet perfect", zei Guardiola tegen verslaggevers in de aanloop naar het duel in de derde ronde van de League Cup tegen Chelsea later op woensdag.

"Hij wordt beter. Het belangrijkste is dat het bot niet gebroken is - het ligament is een beetje beschadigd, dus hij is op dit moment nog steeds niet perfect."

City ontvangt zaterdag Brentford in hun laatste wedstrijd voordat de competitie wordt afgesloten voor het WK in Qatar.

Guardiola zei dat de 22-jarige later deze maand zou kunnen spelen in de vriendschappelijke wedstrijden van Noorwegen tegen Ierland en Finland.

"Als hij zich goed voelt, zal hij voor het nationale team spelen - het is zo belangrijk voor de spelers", zei Guardiola. "Ik stop spelers nooit om voor hun nationale team te spelen."

Rapportage door Aadi Nair in Bengaluru; Bewerking door Peter Rutherford


Label: ,

0 Komentar:

Posting Komentar

Berlangganan Posting Komentar [Atom]

<< Beranda