Selasa, 08 November 2022

Manenblessure 'niet al te ernstig' voorafgaand aan WK, zegt assistent-coach Bayern

Soccer Football - Bundesliga - Bayern Munich v Werder Bremen - Allianz Arena, Munich, Germany - November 8, 2022 Bayern Munich's Sadio Mane during the warm up before the match REUTERS/Andreas Gebert/File Photo

De beenblessure van Bayern München-aanvaller Sadio Mané is niet "te ernstig" en de Senegal-international zou op tijd fit moeten zijn voor het WK in Qatar, zei assistent-coach Dino Toppmoeller.

Mané moest het veld verlaten na 20 minuten van Bayern's 6-1 overwinning op Werder Bremen op dinsdag.

De aanvaller zal leiden tot de hoop van Senegal op het WK, waar ze op 21 november tegen Nederland spelen in hun Groep A-opener, gevolgd door gastheren Qatar en daarna Ecuador.

"Sadio Mané werd geraakt op zijn been, waardoor hij een beetje zenuwpijn kreeg. Niets ernstigs en zijn deelname aan het WK mag niet in gevaar komen", vertelde Toppmoeller aan verslaggevers.

Bayern-coach Nagelsmann zei dat de tweevoudig Afrikaans voetballer van het jaar scans op de blessure zou ondergaan.

"Ik kan niets met zekerheid zeggen, hij kreeg een klap tegen zijn scheenbeen. Dat is een onaangename plek, het straalt een beetje uit in de spieren", zei Nagelsmann.

"Ik denk dat hij naar de röntgenfoto moet om te kijken of daar iets is, want het splintert gemakkelijk. Maar ik hoop dat er niets aan de hand is. Ik kan nog niets met zekerheid zeggen."

Rapportage door Aadi Nair in Bengaluru; Bewerking door Peter Rutherford

Label: ,

0 Komentar:

Posting Komentar

Berlangganan Posting Komentar [Atom]

<< Beranda