Selasa, 08 November 2022

Tienmans Barcelona vecht terug om met 2-1 te winnen bij Osasuna nadat Lewandowski rood ziet

[1/3] Soccer Football - LaLiga - Osasuna v FC Barcelona - El Sadar Stadium, Pamplona, Spain - November 8, 2022 FC Barcelona's Marcos Alonso with teammates celebrate after the match REUTERS/Vincent West

Doelpunten in de tweede helft van Pedri en Raphinha hebben de 10-koppige Barcelona gered toen ze dinsdag terugvochten om met 2-1 te winnen bij Osasuna in LaLiga nadat spits Robert Lewandowski in de eerste helft van het veld was gestuurd.

Pedri maakte drie minuten na rust gelijk via een rebound en Raphinha kwam van de bank om vijf minuten voor tijd de winnaar van Barca te scoren, met een briljante kopbal van buiten het strafschopgebied die over de keeper in het net ging.

De overwinning zorgde ervoor dat Barca met 37 punten bovenaan de ranglijst van het WK zal eindigen en het was een pittige affaire met Gerard Pique, die op de bank ook een rode kaart kreeg bij de rust nadat hij bij de scheidsrechter had geklaagd in wat de laatste wedstrijd van zijn carrière.

[2/3] Soccer Football - LaLiga - Osasuna v FC Barcelona - El Sadar Stadium, Pamplona, Spain - November 8, 2022 FC Barcelona's Raphinha scores their second goal REUTERS/Vincent West

De ontmoeting begon slecht voor de bezoekers en werd al snel erger.

Eerst kopte David Garcia Osasuna op voorsprong uit een corner in de zesde minuut voordat Lewandowski rood zag na een tweede boeking in de 31e.

Hij kreeg een gele kaart voor het terugslepen van Nacho Vidal in de 11e minuut en 20 minuten later ontving hij zijn marsorders nadat hij met zijn onderarm in het gezicht Garcia had aangevallen.

Het was pas de tweede rode kaart in de carrière van Lewandowski, bijna 10 jaar nadat hij in februari 2013 in de Bundesliga werd gestuurd voor Borussia Dortmund tegen Hamburg.

Het was een slecht gehumeurde wedstrijd, waarbij beide teams elk vier boekingen kregen en Barcelona-manager Xavi Hernandez ook een gele kaart kreeg na verschillende uitbarstingen van de scheidsrechter.

De rode kaart van Pique deed het doek vallen voor een schitterende carrière nadat hij had aangekondigd dat hij zou stoppen met voetbal wanneer LaLiga deze week breekt voor het WK.

"Ik ben trots op mijn team omdat ze dapper hebben gevochten tegen een stevige tegenstander en twijfelachtige beslissingen van de official", vertelde coach Xavi aan Movistar Plus.

"Ik denk dat de scheidsrechter te streng was met Lewandowski. Ik wou dat de scheidsrechters over hun beslissingen zouden praten en zichzelf zouden uitleggen."

Barcelona nam de wedstrijd in handen en een doelpunt van Ferran Torres werd vlak voor rust afgekeurd wegens buitenspel, voordat Pedri's gelijkmaker en Raphinha de wedstrijd in stijl afsloten.

Barcelona heeft vijf punten voorsprong op nummer twee Real Madrid, dat donderdag de tweede plaats van Cadiz ontvangt.