Rabu, 09 November 2022

Pulisic, McKennie leiden Amerikaanse World Cup 'wraaktour'-ploeg

Soccer Football - Carabao Cup Third Round - Manchester City v Chelsea - Etihad Stadium, Manchester, Britain - November 9, 2022 Chelsea's Christian Pulisic reacts Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Christian Pulisic kopt een jonge WK-ploeg van de Verenigde Staten op weg naar Qatar, vastbesloten om te laten zien dat ze op het grootste voetbalpodium thuishoren nadat ze zich niet hadden gekwalificeerd voor het toernooi van 2018.

Juventus-middenvelder Weston McKennie maakte de cut ondanks aanhoudende zorgen over een dijblessure, samen met doelman Matt Turner, Lille-aanvaller Tim Weah en Inter Miami CF-verdediger DeAndre Yedlin.

"Dit is de wraaktour, als je het zo wilt noemen", zei Yedlin, de enige WK-veteraan in de ploeg.

Er is weinig gegaan zoals gehoopt voor de Amerikanen voor hun WK-opener tegen Wales op 21 november, omdat blessures hun ploeg hebben geteisterd en Pulisic beperkte speeltijd kreeg in de Premier League voor Chelsea.

Ze slaagden er niet in een schot op doel te maken in hun voorlaatste warming-upwedstrijd, een 2-0 nederlaag tegen Japan in september. Dagen later hield het veel lager gerangschikte Saoedi-Arabië hen op een 0-0 gelijkspel.

"Het wordt een beetje onderschat hoe deze jonge groep zich heeft ontwikkeld, hoe dit programma zich heeft ontwikkeld", vertelde hoofdcoach Gregg Berhalter aan verslaggevers. "We zijn virtueel begonnen met een nieuwe spelerspool (in) 2018 en nu zijn we terug op het WK.

"En ik denk dat de uiteindelijke beslissing over deze groep - en ik heb dit al eerder gezegd - op het WK zal zijn."

Pulisic is het charismatische gezicht van een natie die het enthousiasme voor de sport wil opwekken bij fans die meer geïnteresseerd zijn in honkbal en basketbal, vier jaar nadat de Verenigde Staten het toernooi samen met Canada en Mexico organiseren.

Maar er was geen gebrek aan kracht onder de Amerikaanse fans op woensdag, waar VIP's zich in een trendy Brooklyn-concertzaal inpakten voor de aankondiging van de ploeg.

Het is het op één na jongste herenteam dat de Verenigde Staten naar een WK hebben gestuurd, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar en 175 dagen.

"We hebben veel goede ervaringen met elkaar", zegt Fulham-verdediger Antonee Robinson tegen verslaggevers. "Het enige wat ik zie is honger, vastberadenheid, intensiteit, energie."

Twee opmerkelijke snubs waren aanvaller Ricardo Pepi, die vijf doelpunten maakte in de laatste zeven wedstrijden met FC Groningen, en Middlesbrough-keeper Zack Steffen, van wie analisten algemeen hadden verwacht dat hij met Turner zou wedijveren om de basisplaats in het doel.

Berhalter vertelde verslaggevers dat hij naar Turner neigde om te starten na het ontvangen van bemoedigende berichten van club Arsenal over zijn herstel van een lichte liesblessure.

De VS treffen ook Engeland en Iran in Groep B.

Selectie:

Doelmannen: Ethan Horvath (Luton Town), Sean Johnson (New York City FC), Matt Turner (Arsenal)

Verdedigers: Cameron Carter-Vickers (Celtic), Sergiño Dest (AC Milan), Aaron Long (New York Red Bulls), Shaq Moore (Nashville SC), Tim Ream (Fulham), Antonee Robinson (Fulham), Joe Scally (Borussia Mönchengladbach ), DeAndre Yedlin (Inter Miami CF), Walker Zimmerman (Nashville SC)

Middenvelder: Brenden Aaronson (Leeds), Kellyn Acosta (LAFC), Tyler Adams (Leeds), Luca de la Torre (Celta Vigo), Weston McKennie (Juventus), Yunus Musah (Valencia), Cristian Roldan (Seattle Sounders FC)

Aanvallers: Jesús Ferreira (FC Dallas), Jordan Morris (Seattle Sounders), Christian Pulisic (Chelsea), Gio Reyna (Borussia Dortmund), Josh Sargent (Norwich City), Tim Weah (Lille), Haji Wright (Antalyaspor)

Label: ,

0 Komentar:

Posting Komentar

Berlangganan Posting Komentar [Atom]

<< Beranda