Selasa, 08 November 2022

Wolfsburg verrast Dortmund met 2-0 en verlengt ongeslagen reeks

[1/2] Soccer Football - Bundesliga - VfL Wolfsburg v Borussia Dortmund - Volkswagen Arena, Wolfsburg, Germany - November 8, 2022 Borussia Dortmund's Julian Brandt looks dejected with Gregor Kobel and teammates after the match REUTERS/Fabian Bimmer

Duitsland, 8 november (Reuters) - VfL Wolfsburg scoorde aan het begin en aan het einde van de wedstrijd om dinsdag met 2-0 langs Borussia Dortmund te vechten, waardoor hun ongeslagen reeks werd verlengd tot zeven opeenvolgende wedstrijden en de drie-game winning streak van hun tegenstanders werd verbroken .

Dortmund, dat voor het eerst dit seizoen een winnende serie van drie wedstrijden wist te winnen, staat vierde in het klassement met 25 punten. Koploper Bayern München verpletterde Werder Bremen met 6-1 en leidde de race met 31 punten.

Wolfsburg, die hun seizoen na een slechte start hebben omgedraaid, schoof op naar de achtste op 20.

De gastheren schoten uit de blokken en dwongen Dortmund-doelman Gregor Kobel in de derde minuut een goede redding af, voordat Micky van de Ven drie minuten later vanuit een corner naar binnen knikte.

Dortmund voerde direct na het doelpunt de druk op en kwam twee keer dichtbij met aanvaller Donyell Malen.

[2/2] Soccer Football - Bundesliga - VfL Wolfsburg v Borussia Dortmund - Volkswagen Arena, Wolfsburg, Germany - November 8, 2022 Borussia Dortmund's Emre Can and Gregor Kobel look dejected with teammates after the match REUTERS/Fabian Bimmer

Maar Kobel werd opnieuw te hulp geroepen door een poging van Omar Marmoush van dichtbij met één hand weg te werken.

Raphael Guerreiro veegde de bal vervolgens van de lijn terwijl Wolfsburg geleidelijk de overhand in het spel terugnam.

In de blessuretijd van de eerste helft troffen de bezoekers wel de paal met Niklas Suele, maar het was Wolfsburg die in de tweede helft opnieuw de betere kansen kreeg.

The Wolves, die in hun laatste 14 competitieduels voorafgaand aan dinsdag slechts één punt hadden behaald tegen Dortmund en hun laatste zeven thuiswedstrijden hadden verloren van de Ruhrvallei-club, bezegelden hun eerste overwinning op Dortmund in zeven jaar met een Lukas Nmecha-tap-in in blessuretijd.